21.
jun 2024

Strengere beleidsregels voor verantwoord spelen: 700 euro stortingslimiet

Per 1 oktober 2024 worden de nieuwe beleidsregels ingevoerd voor verantwoord spelen. Deze veranderingen hebben grote implicaties voor online gokkers in Nederland. De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft aangekondigd dat er een stortingslimiet van €700 per maand wordt ingesteld voor alle spelers bij legale online kansspelaanbieders. Deze maatregel is bedoeld om gokverslaving tegen te gaan en spelers te beschermen. 

Wat houdt de nieuwe stortingslimiet in?

De nieuwe stortingslimiet betekent dat spelers niet meer dan €700 per maand kunnen storten bij een enkele online gokaanbieder. Deze limiet geldt voor alle vergunninghouders die online kansspelen aanbieden in Nederland. De maatregel is een aanvulling op reeds bestaande regels die zijn ontworpen om verantwoord spelen te bevorderen en spelers te beschermen tegen de risico’s van gokverslaving.

Waarom wordt deze regel ingevoerd?

De invoering van de €700 stortingslimiet is een direct antwoord op de toenemende zorgen over gokverslaving en de financiële problemen die hieruit kunnen voortvloeien. De Ksa heeft in de afgelopen jaren verschillende maatregelen genomen om de kansspelmarkt veiliger te maken, maar de introductie van een stortingslimiet is een belangrijke stap om verdere schade te voorkomen.

Volgens de Ksa is deze limiet gebaseerd op onderzoek en consultaties met verslavingsdeskundigen en stakeholders in de gokindustrie. Het doel is om spelers te helpen hun speelgedrag onder controle te houden en hen te beschermen tegen de mogelijke negatieve gevolgen van overmatig gokken.

De brede implicaties voor de gokindustrie

Voor de gokindustrie zelf betekent de nieuwe regel dat aanbieders hun systemen en processen moeten aanpassen om ervoor te zorgen dat spelers niet meer dan de toegestane limiet kunnen storten. Dit kan extra investeringen en aanpassingen vereisen in de technologie en klantenservice van de aanbieders.

Regulering van de online kansspelmarkt

De invoering van de €700 stortingslimiet per 1 oktober 2024 markeert een belangrijke stap in de regulering van de Nederlandse gokmarkt. Door deze limiet wil de Kansspelautoriteit spelers beter beschermen tegen de risico’s van gokverslaving en financieel onverantwoord speelgedrag.

Hoewel deze maatregel enige aanpassing zal vereisen van zowel spelers als aanbieders, is het uiteindelijke doel om een veilige en verantwoorde speelomgeving te creëren. Voor spelers betekent dit een kans om bewuster en gecontroleerder te spelen, en voor de industrie een kans om bij te dragen aan een gezondere gokcultuur.

Het is nu aan de spelers en de aanbieders om deze nieuwe regels te omarmen en samen te werken aan een veilige en verantwoorde gokomgeving in Nederland.

Waar kunnen gedupeerde consumenten terecht?

Goldenstein Legal helpt Nederlandse consumenten al geruime tijd om hun verliezen van illegale online casino’s terug te vorderen. Met onze gratis quick check kunnen gedupeerde gokkers in een paar stappen controleren of ze mogelijk recht hebben op terugbetaling van hun verliezen bij illegale online kansspelaanbieders. Onze deskundigen controleren vervolgens de verstrekte informatie en adviseren consumenten gratis en vrijblijvend over hun juridische mogelijkheden in deze kwestie.

Juridische stappen tegen online kansspelaanbieders zijn in veel gevallen zonder risico mogelijk. Zogenaamde juridische procesfinanciers nemen alle procedurele en juridische kosten van gokkers op zich en betalen zelfs de kosten van de tegenpartij in het geval van een verlies van de procedure. Alleen in het geval van succes hebben juridische procesfinanciers recht op een commissie over de verschuldigde schadevergoeding. Hierdoor kunnen spelers hun verliezen terugvorderen zonder ook maar een cent te hoeven investeren in juridische kosten of gerechtskosten. 

 

Schlagwörter
Laat nu jouw vordering controleren: