Vooraanstaand Duits advocatenkantoor voor consumentenrecht maakt de stap naar Nederland

Amsterdam, 22 september 2023. In Duitsland heeft Goldenstein Rechtsanwälte al meer dan 50.000 cliënten vertegenwoordigd en is, onder meer, verantwoordelijk voor de eerste baanbrekende uitspraak van het Bundesgerichtshof (de hoogste Duitse rechter, vergelijkbaar met de Nederlandse Hoge Raad) in het voordeel van consumenten met betrekking tot vorderingen tot schadevergoeding van gedupeerden van Dieselgate. Nu opent de nieuwe Amsterdamse vestiging van het voornaamste Duitse consumentenrechtkantoor haar deuren onder de naam Goldenstein Legal. Het kantoor zal vanaf nu ook Nederlandse consumenten ondersteunen bij het afdwingen van hun civielrechtelijke aanspraken op schadevergoeding.

 

Dit zijn de consumentenrechtelijke onderwerpen waarop Goldenstein Legal zich focust

In eerste instantie zal Goldenstein Legal zich in Nederland onder meer richten op de afhandeling van schadeclaims in het camper-emissieschandaal. Tienduizenden campers gebouwd op basis van de Fiat Ducato worden getroffen door het emissieschandaal. Omdat veel Nederlanders hun camper in Duitsland hebben gekocht vanwege belastingvoordelen, kunnen zij niet deelnemen aan bestaande Nederlandse massaclaims over dit onderwerp. Daarom helpt het team van Goldenstein Rechtsanwälte gedupeerde campereigenaren bij het indienen van individuele schadeclaims in Duitsland.

Verder staat het kantoor Nederlandse burgers bij tijdens het terugvorderen van gokverliezen die zijn geleden bij illegale online kansspelen. Veel online kansspelaanbieders richten hun aanbod vaak agressief op Nederlandse klanten, terwijl ze geen Nederlandse kansspelvergunning hebben en dus illegaal zijn in Nederland. Getroffen spelers kunnen daarom hun verliezen volledig terugvorderen bij de exploitanten van de illegale gokwebsites.

In Oostenrijk zijn er op dit gebied al baanbrekende uitspraken van de hoogste rechters geweest en ook in Duitse civiele rechtbanken worden bijna uitsluitend vonnissen in het voordeel van gedupeerde consumenten uitgesproken. Nu wil Goldenstein Legal ook Nederlandse gokkers helpen om met succes verliezen van illegaal online gokken terug te vorderen.

 

Claus Goldenstein, oprichter en CEO van Goldenstein Rechtsanwälte, geeft commentaar op de toetreding tot de Nederlandse markt:
“Als gespecialiseerd consumentenrechtkantoor ondersteunen wij al jaren consumenten in heel Duitsland en Oostenrijk bij het afdwingen van hun civielrechtelijke vorderingen. Dankzij het gebruik van moderne juridische software, goede contacten met rechtsbijstandsverzekeraars en procesfinanciers en onze jarenlange ervaring kunnen wij de vorderingen van onze cliënten efficiënt en meestal zonder kostenrisico voor de consument afhandelen.

Ondertussen heeft het succes van ons werk zich verspreid naar niet-Duitstalige landen, waardoor we de laatste maanden steeds meer aanvragen krijgen uit onder meer Nederland. Daarom hebben we nu besloten om een filiaal in Amsterdam te openen. Voor ons is dit een belangrijke stap op weg naar ons ambitieuze doel om het voornaamste consumentenrechtkantoor van Europa te worden.”

 

Marco Ghiglioni, hoofd van de Nederlandse vestiging, voegt hieraan toe:
“In Duitsland hebben we al op indrukwekkende wijze bewezen dat rechtszaken die door individuele consumenten worden aangespannen tegen vermeend overmachtige concerns tot een goed einde kunnen worden gebracht met ons als hun juridische partner. In het emissieschandaal zijn we bijvoorbeeld niet alleen verantwoordelijk geweest voor de eerste Duitse cassatie-uitspraak, maar hebben we ook tienduizenden consumenten geholpen bij het afdwingen van schadevergoeding en kunnen we terugkijken op een slagingspercentage van 99 procent van onze rechtszaken.

We zijn ervan overtuigd dat we ook Nederlandse consumenten kunnen helpen met het succesvol afdwingen van civiele claims tegen grote bedrijven. Daarbij zullen we profiteren van ons succesvolle werk in Duitsland en Oostenrijk, terwijl we rekening houden met de individuele behoeften van onze Nederlandse klanten en de specifieke kenmerken van de Nederlandse wetgeving.”

Meer informatie over Goldenstein Legal is via de volgende link beschikbaar: https://www.goldenstein.nl

Over Goldenstein Legal

Goldenstein Legal ondersteunt Nederlandse consumenten bij het afdwingen van civielrechtelijke vorderingen. Op www.goldenstein.nl kunnen Nederlandse consumenten vrijblijvend informatie verkrijgen over civielrechtelijke kwesties en bestaande juridische claims laten onderzoeken. Het kantoor is onderdeel van het vooraanstaande Duitse consumentenrechtkantoor Goldenstein Rechtsanwälte, dat op zijn beurt meer dan 65.000 cliënten uit Duitsland en Oostenrijk vertegenwoordigt en meer dan 100 medewerkers telt op verschillende locaties in Europa. Aan het hoofd van de Nederlandse vestiging van Goldenstein Legal staat Jude Leistra.